Bomen zagen

Nu Noorderlaan38 echt van ons is, kunnen we aan de slag. Drie dagen zijn gereserveerd voor 'de bomenman': de elzen aan de rand, diverse iepen en esdoorns op de erfscheiding, een flink bosje esdoorns naast het huis. Maar het Meesterstuk is de 25 meter hoge Italiaanse populier. Een mooie boom, maar hij staat op een bijzonder onhandige plek en naarmate de leeftijd van de boom vordert wordt de kans dat er takken af gaan breken steeds groter. De 'bomenman' heeft een aantal hulpen bij zich, waaronder een boomklimmer die met klimtuig en kettingzaag zichzelf een weg baant tussen de takken.

Tijdens het zagen neemt de wind toe, in de verte doemen de voorspelde regenwolken op. Eén tak kiest zijn eigen weg dankzij een windvlaag. Daarmee is het project-populier voor vandaag genoeg geweest. In de eerste regen worden de elzen langs de greppel nog omgezaagd. De rest is voor morgen…

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *