Beetje eigen

We zijn bijna twee weken eigenaar van Noorderlaan38. In die tijd zijn er bijna 30 grote bomen en een heleboel kleintjes omgezaagd, versnippert en tot blokken gezaagd. Is er met enige moeite een stacaravan geplaatst en voorzien van afvoeren op alle putjes en wasbakken. Is er een afdak in aanbouw naast de nieuwe boedel-container. Zijn er stroom en water kabels in een geul ingegraven en weer afgedekt. Het perceel ligt er gladder bij dan ooit. Het topstuk van vandaag was het plaatsen van Het Schapenhek met de hulp van Saskia en Kees. Dat zo'n simpel stuk hek zoveel kan betekenen: het landje heeft grenzen gekregen en oogt veel meer als 'van ons'.

Onze ruggen doen zeer, er zitten takken (en een teek!) in onze haren en we hebben rouwrandjes onder de nagels. Maar de stacaravan oogt steeds meer als ons thuis. De planten zijn er neergezet in de vensterbank, er staan nu kasten, een buro en een stoel. De kleine slaapkamer is opengebroken zodat we naast de keuken meer ruimte hebben en direct toegang tot de voorraden, de koelkast en de wasmachine. Het oogt daardoor veel ruimer en lichter. De Meerbeek daarentegen wordt steeds kaler en ongezelliger. Lege plekken waar eerst kasten en boeken stonden, overal dozen en rommeltjes, schilderijen van de muren.

Morgen gaan we de stacaravan voorzien van waterleiding en stroomkabel. Zodra onze bouwkasten aangesloten zijn kunnen we ook de caravan van water en warmte gaan voorzien. Deze week zal het verhuizen nog even niet lukken, maar hopelijk volgende week…

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Beetje eigen”