We hebben water!

We hoopten dat vorige week al water uit onze kranen zou komen, maar dat viel tegen. De waterleiding blijkt ergens in de openbare weg te zijn afgekoppeld en pas na enig graafwerk wordt duidelijk waar. Woensdag 20 oktober ligt er eindelijk een nieuwe watermeter te glimmen in de put. Aansluiten op de caravan lukt helaas niet: de aansluiting voor de meter lekt, die moet eerst worden gerepareerd. En er zijn nog allemaal verloopstukjes nodig om van een 22 naar een 15 mm buis te komen. Vandaag, vrijdag 22 oktober was het zover! De tyleenbuis is aangesloten. De wc spoelt met enthousiaste flush door en ook uit de kraan klatert prachtig helder en fris water. Lang geleden dat ik met zoveel plezier op de wc zat. Ondertussen klatert het regenwater ook ruimhartig. Ik prijs mij gelukkig dat de eerste twee weken behoorlijk droog en zonnig waren.

Helaas blijkt de aansluiting bij het kraantje buiten te lekken en ook de knelkoppeling bij de caravan druppelt. De boel is dus aan het eind van de middag weer afgekoppeld, maar dit stuk lijkt nu toch echt bijna voor elkaar. Morgenochtend nog even een tochtje naar de bouwmarkt: verloopstukje voor monteren van 2 kraantjes buiten, ander kraantje erbij met beter passende aansluiting, steeksleutel 19 (de oude is raadselachtig onvindbaar).

De elektriciteit laat helaas nog even op zich wachten. Daarvoor gaan we morgen de generator ophalen. Zondag gaan alle belangrijke spullen over naar caravan en container. Laatste fase van de verhuizing gaat beginnen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *