Het huis ruikt … naar nieuw huis

Op 7 maart werden de eerste muren opgezet. Platte houten dozen die samen een huis vormden. Maar ook niet veel meer dan een houten geraamte. Daarna is er nog veel gebeurd. De dakgoten zijn verlengd en voorzien van zink. De wanden en het dak zijn volgeblazen met houtwol isolatie materiaal. De binnenwanden zijn neergezet. Beetje bij beetje groeide het bouwsel. En nu staat er een huis, met een voordeur die op slot kan.

 

Afgelopen week zijn alle kozijnen geplaatst. Het zeil dat nog voor de ramen geniet was om de regen een beetje buiten houden stormde in korte tijd los en klapperde enorm (sorry buren!). Eind van de week hebben we al het zeil maar verwijderd om daar vanaf te zijn. Daardoor werd het wel duidelijk welk uitzicht het huis kreeg. Maar het was koud en winderig binnen en de zoveelste hagelbui versterkte de huiselijkheid ook niet echt.

 

Vanaf vandaag zijn de kozijnen voorzien van glas. De zon die nog even door de ramen scheen gaf een gevoel van warmte. En het huis ruikt nu. Naar een prachtig, nieuw, houten huis. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *