De fundering…van het huis!

Palen waaien gelukkig niet weg. Maar vanwege de voorspelde stormen lag het werk stil. Terwijl we wel voorzien waren van de piepschuim wandjes voor de fundering, en de balkjes voor de vloer. Na storm Dudley was er al wat geschoven met pakketten over onze stalen oprit. Eunice liet niet alleen ons caravan-dak vervaarlijk trillen, maar zorgde ook dat ons toekomstige vloertje de Noorderlaan op wilde zoeken. Alleen mijn dappere Panda bleek een fantastische poortwachter en hield dapper stand. In Zuidland, het dorpje waar ik opgroeide in het zuiden van onze provincie, werd een windsnelheid van 146 km/u geklokt. Of wij die op ons Noordland ook te verduren hebben gekregen zullen we niet weten, maar het zal er niet ver vanaf hebben gezeten. Gelukkig is dat leed allemaal geleden. Voor Franklin hebben we de pakketten veilig achter onze boedelcontainer gedropt (buurtjes Nadia en Bram, bedankt voor de hulp bij het sjouwen!), en de rest hebben we aan de andere kant aan de container vastgebonden. Inmiddels liggen ze veilig en wel gevuld met beton en gaat morgen de vloer erop. Volgens de planning staat er op 9 maart een huis…

Ook het schuurtje is weer een stap verder: de palen en ringbalken voor het afdak staan. Dit weekend hopelijk het dak erop. Vandaag was weer een dag om van te genieten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “De fundering…van het huis!”