De palen klinken goed

Op 1 februari werd de eerste paal gedraaid. Schrijft toch wat anders dan 'geslagen', maar aardiger voor de omgeving. Op een druilerige dag die niet het feestelijke gevoel weergaf dat wij hadden. De bouw is nu echt begonnen. Een week later volgde de inspectie. Vandaag verscheen daarvan het rapport in mijn mailbox. 

“Met behulp van een harde kunststof hamer wordt, in axiale richting, een compressiegolf in de paal gebracht. De compressiegolf zal de paal in de lengterichting doorlopen met een snelheid die afhankelijk is van de elasticiteitsmodulus en de dichtheid van de paal. Bij in de grond gevormde funderingspalen bedraagt deze snelheid ongeveer 3800 m/s.” 

In gewoon Nederlands: het resultaat is naar verwachting. Onze palen, van 6 meter lengte en 300 mm doorsnee, klinken goed. 

 

Gisteren werden pakketten met piepschuim gebracht. Helaas vergezeld van een kleine sneeuwbui van piepschuimkorrels. Beetje jammer. Hopelijk gaat zo'n bezorgdienst in de toekomst bedenken hoe dit te voorkomen is. Maar ons landje is klaar voor de volgende stap.

 

Ondertussen hebben wij ook niet stilgezeten. Het bouwpakket van ons schuurtje werd donderdag gebracht en met hulp van onze ouwe buren, Marc en Erica konden we de wandpanelen op onze fundering tillen. Een klus die we samen niet gered hadden. Aan het eind van de dag een heus stukje schuur die inmiddels een flinke storm heeft doorstaan. Het wordt nog een uitdaging om de schuur af te krijgen voor het huis er staat.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *