Tuin van staal

Opeens gaat het heel snel. 

Donderdag kwam “de man van de fundering” samen met een officiële landmeter. De contouren van het huis zijn uitgezet en ook de plek waar de palen moeten komen. Dit gebeurt met een speciaal digitaal programma waarmee met gebruik van het GPS signaal op de centimeter nauwkeurig de plaats bepaald kan worden. Er gaan 12 korte palen geboord worden om ons huis te dragen. Heien leek ons niet verstandig zo dicht bij de huizen van onze buren. Het fijne is dat ook de perceelgrenzen goed gecontroleerd zijn. De witte palen die ooit door het kadaster zijn neergezet, staan nog op hun goede plek. De ontbrekende hoekpaal op de noord-west hoek is hersteld.

 

Ook een ambtenaar van de gemeente kwam langs. Deze heeft samen met ons en met de bouwer beoordeeld wat de bouwhoogte moet zijn. Omdat de straat en tuin van de buren hoger liggen dan onze tuin zou er een risico zijn van wateroverlast als het huis te laag wordt neergezet. Het oude houten huisje stond wel hoger dan de tuin maar was na al die jaren ook wel wat weggezakt.

 

In de middag reed een grote trailer het landje op en heeft ongeveer 500 m2 rijplaat neergelegd. Een gek gezicht om uit te kijken op deze metalen vlakte. En ook de tuinvogels hebben zich terug getrokken naar de randen van de tuin. Een schamele opbrengst bij de tuinvogeltelling, maar reken maar dat we dat volgend jaar helemaal goed gaan maken.

 

Deze week gaat de eerste paal de grond in. De eerste echte week van de bouw. Mooi moment om onze gloednieuwe wimpel in top te hijsen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *