Pavatex

Eind juli wordt de vloerverwarming aangelegd. Voor die tijd moeten de muren beneden dicht zijn, het leidingwerk erin, de stapels hout en gips weg. We zeggen tegen een ieder die het vraagt dat we geen planning hebben. Dat we rustig doorgaan. Maar ondertussen voelen we de klok wel tikken. Gelukkig is het zo nu en dan slecht weer en moeten we wel binnen verder. Al doet Joost het gevelhout inmiddels alleen en kan ik binnen het pavatex op de muren zetten.

 

Pavatex is een isolatieplaat van geperst houtvezel. Bedoelt voor extra isolatie van de buitenmuren. Een plaat is 6 cm dik, bijna 2,5 meter lang en weegt ongeveer 25 kilo. Snijden werkt het beste met een losse cirkelzaag. De toekomstige slaapkamer is voorlopig het zaaghok om te voorkomen dat de houtvezels overal heen stuiven. Mondkapje geen overbodige luxe. Maar verder is het lollig werk. Meten, puzzelen rond de ramen, stapelen en schroeven. 

Tips?

  • Meet vooraf hoe je uitkomt op de hoeken van de ramen. Het schijnt niet goed te zijn om te dicht bij een raamhoek een naad van de platen te krijgen. Let goed op als er twee verschillende raam/deur hoogtes naast elkaar zitten. Zelfs als je het weet, gaat het toch nog fout. Zie foto twee rond kleine keuken raam 🙄
  • Let niet op de verdeling van de schroeven op het plaatje van de fabriek. Zoek de lijnen op de muur om te weten waar de balken zitten. Dat is de beste plek voor de schroeven. Daar 'pakken' ze beter.
  • Zet een muts op tijdens het zagen ;-). Tenzij je je haar na ieder dagje “pavatexen” wil wassen.  
  • En een mondkapje🤧
  • De stapels Pavatex zijn goed ingepakt en kunnen dus goed langere tijd buiten blijven staan. Dat scheelt veel ruimte in het huis.  Maarrr, laat ze wel op tegels zetten. De onderkant is namelijk wel open. En denk vooraf goed na waar ze niet in de weg staan. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *