De fundering…van het schuurtje

Drie februari komt ons schuurtje. In stukjes, dat wel, dus we mogen onze eerste bouwproef af gaan leggen. Maar eerst moet er nog een fundering onder het schuurtje gemaakt worden. Het is ongelofelijk waar je dan allemaal over na kunt denken.

Opsluitbanden gebruiken of toch beton storten. Tegeltje onder de opsluitbanden (we hebben er genoeg..)? Hoeveel zand onder de opsluitband. Beetje naar links of rechts? Beetje naar voren? Doorvoerbuisje voor de toekomstige stroomkabel. En waar dan. En waarmee dan. Maakt die 3 millimeter hoogteverschil nou wel of niet uit?

In één weekend samen moeten we toch een eind kunnen komen. Onze nieuwe waterpas doet goed dienst. Het is een exemplaar dat haakse hoeken kan projecteren en met een mooi groen lijntje op onze bamboestokjes laat zien dat 'achter' de grond echt een stuk hoger ligt dan 'voor'. Overdag is het waterpas-lijntje wat moeilijk te zien maar het lukt ons om de boel goed uit te lijnen. De hoop ophoogzand hebben we al op onze oprit liggen zodat we vlot onze work-out met de kruiwagen kunnen starten. Bij de Gromax hebben we een trilplaat gehuurd voor de broodnodige spiermassage daarna. En het zand ligt nu goed aangestampt klaar. Maar dan volgt de uitdaging om onze opsluitbanden netjes waterpas en allemaal op de zelfde hoogte neer te leggen. Een klusje dat we niet in 1 weekend klaren. Maar goed, we hebben nog meer dan een week.

 

Tot dat we dinsdag een telefoontje van Bouwbedrijf KNOL krijgen. Donderdag de 27ste komen ze samen met de gemeente ons toekomstige woonhuis uitzetten. Dan komen voor het weekend nog de rijplaten en maadag staat de betonwagen voor de deur. Of we wel dat hoopje zand even weg willen halen. Haha. Doen we!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *