Er wordt een huis gebouwd…

…al is het voorlopig nog alleen op mijn beeldscherm. Ik heb het programma SketchUp ontdekt. Tijdverslindend. Maar het geeft een indruk hoe schuur en huis komen te staan. Zelfs een film van de 3-D impressie is te maken al is het nog erg amateuristisch schokkerig. Ik heb er mijn lol aan. De carport is overigens geheel fictief. En de auto's zijn fictieve bezoekers. Al hoop ik dat we ooit wel weer daar een camper-busje zullen stallen.

 

Ondanks het natte weer hebben we wel weer een paar mijlpalen kunnen aftekenen. Allereerst: we hebben een heg! Hiervoor hebben we een prachtige subsidie gekregen van Stichting Redt de patrijs. Ik ga hier een apart bericht aan wijden, want dat verdienen ze.

 

Op mijn werk hoef ik de vloer onder mijn bureau niet meer steeds aan te vegen. Ook de trap naar de 1e etage op mijn werk is minder modderig. Dus mogelijk kwam dat toch ook van míjn schoenen. Dank zij het bloot leggen van de oude tegelpaden en het aanvullen met houtsnippers waar tegels verdwenen zijn, kunnen we redelijk zandvrij onze auto bereiken. 

 

Onze greppel is weer een sloot! Met dank aan buurman Peter. Die zag ons ploeteren met een schepje en onze laarzen in de blubber en vond dat dit niet kon. In zijn adresboek stond nog een kranige blauwe kraan. Dat maakt het verschil. Er zijn inderdaad grenzen aan “zelf doen”.

 

Onze eerste kerst in de caravan was knus. De boom moest alleen buiten blijven maar daar lijkt de boom zelf ook wel tevreden mee. Dank zij onze 'oude' buurkinders werden de vogels getrakteerd op appeltjes met pindakaas en vogelzaad als alternatief voor kerstballen. Dank, ook namens de merels, aan Gijs en Janne.

 

De jaarwisseling hebben we allebei werkend doorgebracht. Helaas was rond die tijd de druk op het ziekenhuis nog hoog en werd ik dringend verzocht om bij te springen op de COVID-afdeling. Na ruim 30 jaar dagdiensten in de wijk en op een poli is het een bijzondere ervaring om weer eens een nachtdienst te doen met oud en nieuw. 

 

Afgelopen week hebben we de grote houtsnipper-hoop eindelijk weggewerkt. Opnieuw met hulp van een paar vrienden. Dat geeft een opgeruimd gevoel. Op de plaats waar de schuur moet gaan komen is het terrein nu vrij van de ergste rommel. Een onwaarschijnlijke vuilnishoop bleek verstopt onder de aarde en onder de boomstronk naast de buur-schuur. We willen de schuur naast deze schuur plaatsen. Het lijkt de handigste plek redelijk dichtbij het huis, en aan de rand van de toekomstige binnentuin. Het uitzicht van de achterburen wordt er niet door belemmerd en de vlier voor de schuur lijkt zijn plekkie te kunnen houden. Er moet nog een stuk boomwortel weggehakt worden voor we de plek op kunnen hogen met zand en de fundering neer kunnen leggen. Begin februari worden de wandpanelen gebracht. Het zou mooi zijn als we onze container-schuur voor de zomer op kunnen laten halen.

 

En tot slot: scouting Tjarda zoekt klussen zodat zij hun zomervakantie zonder al te veel bij betalen kunnen bekostigen. Onze zoon is groepsleider en heeft ons getipt. Tegen vergoeding hebben er dus 5 jongens hun kerstvakantie gebruikt om ons te helpen. Ondanks het koude druilerige weer zijn heel wat stoeptegels gelicht en gestapeld. 

 

Het jaar 2022 is dus mooi begonnen. We kijken uit naar het vervolg.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Er wordt een huis gebouwd…”