Stap voor stap

Op dit moment ligt er 1500 m² te wachten op actie. Troep van het schuurtje en de bouwval moet nog opgeruimd worden. De oprit mag wat vlakker en de modderpaden kunnen een tegeltje of wat houtsnippers gebruiken. Maar het najaar is nogal nattig. Dus ook vandaag zit ik naar neerstromende regen te kijken en blijven hark en schep in de schuur. Vanavond om 18 uur beloofd het KNMI het einde van deze hoosbuien. Maar ja, dan is het al weer donker. Goed, geen getob. Na regen…

 

Langzaam wordt onze agenda gevuld. De eerste offertes zijn getekend. We moeten dit weekend het leidingplan van het huis beoordelen. In december komt de bouwer onderzoeken hoe hij de bouw aan gaat pakken: kan de vrachtwagen met de kraan die ons huis komt brengen de bouwplaats bereiken? In februari arriveert onze schuur. Voor die tijd zullen we de plek daarvoor vlak maken en een fundering neer moeten leggen. In februari/maart wordt de fundering van het woonhuis neergelegd. Kort daarna zal het huis geplaatst worden. In april / mei kunnen wij starten met de afwerking van de buitenkant. De loodgieter en een elektricien kunnen dan ook aan de slag. In mei / juni zou dan de vloerverwarming met warmtepomp geïnstalleerd kunnen worden.

 

Tegen die tijd zijn de dagen weer langer. Mocht het dan na 18 uur pas droog worden, dan kunnen we nog even aan de slag…

 

Update: 😁Gelukkig, halverwege de middag stopte het toch eindelijk met regenen. Hark en schep mochten toch even aan het werk.🌈

Als toetje: het filmpje van de afbraak van de bouwval. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *