Ons huis is thuis

Vandaag, toen ik naar mijn werk reed, kwam ik mijn huis tegen. Geen camera bij de hand om dit unieke moment vast te leggen. Geen feesttoeters, behalve in mijn hoofd. Maandag kwam de benedenverdieping, met ware stuurmanskunst van chauffeur Max, over de smalle Noorderlaan, alle bochten nemend om onze bouwplaats te bereiken. En vandaag dus het tweede deel, de bovenverdieping. In twee dagen is ons huis in elkaar gezet, en staat het er opeens. Waren het eerst losse panelen in een werkplaats, nu zijn ze ons thuis.

Natuurlijk is het nog niet klaar. Morgen en overmorgen worden alle stukken folie vastgezet en wordt het dak overstek gemaakt. Volgende week worden de buitenmuren geïsoleerd. En rond Pasen gaan de kozijnen erin en de pannen erop. En dan mogen wij aan de slag.

We hebben al een klein beetje kunnen proeven hoe de binnenkant eruit gaat zien. Zoals één van de bouwers vertelde: ik zat daar boven en het uitzicht was zó mooi…

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *